Veelgestelde vragen

Vragen over de cursussen

Mijn online cursussen bestaan uit lessen die van tevoren opgenomen zijn en waarin ik een opbouw hanteer die jou elke les een stap verder helpt. In elke les komt een onderwerp aan de orde, doe je oefeningen en krijg je een opdracht waarmee je het onderwerp van de les verder eigen maakt.

Je volgt de lessen op momenten en plaatsen die je zelf kiest en logt in via je telefoon, een tablet of een computer. Om deel te nemen aan de cursus heb je een internetverbinding nodig èn een pop waarmee je kunt oefenen.

Ja, je kunt altijd contact met me opnemen wanneer je hulp nodig hebt. 

Bij een aantal cursussen krijg je toegang tot een van mijn besloten Facebookgroepen. In de Facebookgroep kun je, naast vragen stellen, ook contact zoeken met andere deelnemers aan de cursus en video-opnames van je vorderingen plaatsen.

Nee, al mijn cursussen zijn in een afgeschermde leeromgeving geplaatst en zijn zonder account niet te bekijken. De video’s die bij de cursussen horen, zijn alleen in de cursus te bekijken en worden niet beschikbaar gesteld via andere kanalen.

Welke cursus bij je past hangt af van je wensen. Wat wil je leren? Wil je jouw pop alleen tot leven roepen, komt hij maar zo nu en dan tevoorschijn (bijvoorbeeld bij het introduceren van een nieuw thema) of wil je vooral niet-talig bezig zijn met de pop? Dan kom je met de instapcursus “Een vliegende start met jouw handpop” heel ver.  Deze cursus is ook uitermate geschikt om te ontdekken of je het werken met een pop leuk vindt.

Wil je meer en de pop gaan gebruiken in jouw klas, groep of praktijk? Dan adviseer ik je een bredere cursus omdat je daarin niet alleen naar speltechniek kijkt, maar ook naar obstakels die zich in de praktijk voor kunnen doen. Hoe los je die op en zorg je ervoor dat die het werken met de pop niet in de weg gaan staan?

Wil je graag 1-op-1 met me werken? Dan is de masterclass de beste optie.

Kijk ook naar het schema op deze pagina en vraag je af wat je wilt leren. Je ziet dan wat er het best bij je past.

Ja, dat is onvermijdelijk. De overlap zit m.n. in de spellessen (omdat het tot leven roepen van de pop in alle cursussen aan de orde komt) maar de lessen zijn niet hetzelfde. In “Een vliegende start met jouw handpop” oefen je de vaardigheid vooral, in de basiscursussen ga je dieper in op de vaardigheden en benader je de pop vooral vanuit het doel om meer contact te maken en kinderen uit te dagen in hun ontwikkeling. “Laat de handpop voor je werken” is de meest uitgebreide cursus die ik heb, daarin ga ik ook in op het voorbereiden van je activiteiten met de pop, geef ik je handvatten waarmee je de relatie tussen het kind en de pop kunt laten groeien en leer ik je de basis van het ‘babbelen’, de manier van kletsen waar JaNee zich van bedient in de video’s die je van ons samen ziet. Babbelen is een vaardigheid die bestaat uit verschillende onderdelen die samen een uitnodigend verhaal opleveren. Hoe je dat doet, leer ik je in “Laat de handpop voor je werken.” “Laat de handpop voor je werken” is ontwikkeld voor leerkrachten en pedagogisch medewerkers die met kinderen in de groepsetting werken, maar dat wil niet zeggen dat de cursus niet interessant is voor mensen die niet met groepen te maken hebben. De inhoud is vrij eenvoudig om te buigen naar jouw situatie. Natuurlijk help ik je daar bij.

In de basiscursussen voor ouders, het onderwijs, de kinderopvang en de hulpverlening & zorg speelt de menspop de hoofdrol. Alle lessen worden uitgevoerd met dit type pop. Ze zijn opgenomen toen ik nog een webshop had en hebben een andere setting dan “Een vliegende start met jouw handpop”, “Laat de Handpop voor je Werken” en “Het Leukste Sinterklaasavontuur Ooit”

Klik hier als je een volledig overzicht wilt van de inhoud van de verschillende cursussen

Een cursus is de snelste manier om het werken met een pop eigen te maken. Het heeft een opbouw en neemt je stap voor stap mee in de vaardigheden die nodig zijn om te komen tot het doel van de cursus.

Je mag het wiel zelf uitvinden natuurlijk, maar je kunt ook kiezen voor een snellere en effectievere weg, de weg die ik al voor je belopen heb. In mijn cursussen deel ik mijn ervaring, de do-s and don’ts en geef ik je alternatieven voor veelvoorkomende valkuilen. Ik leer je mijn ‘kneepjes van het vak’, mijn trucjes en de inzichten die ik heb opgedaan in de 30 jaar waarin ik met handpoppen werk.

Dat maakt dat je veel zelfverzekerder met jouw pop begint en een snellere ontwikkeling door kunt maken dan zonder cursus. 

De cursussen zijn allemaal op de praktijk van het werken met kinderen gericht. Dat wat zich ook nog in de groep of in je praktijk afspeelt en de setting waarin jouw pop een plek moet gaan krijgen, is in de opzet van de cursus meegenomen.

Ik bied je een aanpak die werkt, die niet draait om talent of speltechniek, maar om inzicht, gezond verstand en het verlagen van drempels. Voor het kind, maar ook voor jezelf. En daarmee kom je tot een pop die bij je past en die blijft werken. 

Maak gebruik van mijn kennis en ervaring en kom tot een pop waar kinderen bevriend mee willen zijn en die hen uit kan dagen tot bijvoorbeeld taal.  Laat je daar me leiden en merk dat je in vrij korte tijd komt tot hele andere resultaten met jouw pop dan je nu behaalt. 

“Als je blijft doen zoals je deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg”

Jij bent slimmer en gemotiveerder dan dat want je bent al hier. Zet vandaag nog de volgende stap en verander het resultaat wat je kreeg in een resultaat waar je echt blij van wordt.

Nee, een inschrijving is persoonlijk. Er wordt een account aangemaakt op jouw naam.

Je kunt een account niet delen. Bij het vermoeden van misbruik nemen we contact met je op en kunnen we de toegang tot de cursus blokkeren.

Dan krijg je je geld terug.  Ik hanteer voor mijn cursussen een GEEN VOORUITGANG? GELD TERUG! garantie. 

Als jij geen resultaat ziet door de cursus, dan stort ik jouw cursusgeld terug.

Bekijk deze pagina voor meer informatie

Lucky you! Als je de cursus niet zelf betaald, dan vul je bij de inschrijving de gegevens van jouw werkgever in. We sturen de factuur dan naar je werkgever en schrijven je in met jouw eigen mailadres zodra de betaling binnen is.

Stuur me je vraag even toe op helen@helenmeurs.com, dan helpen we je verder.

Vragen over de online leeromgeving

Je hebt in de eerste plaats een pop nodig waarmee je kunt oefenen. Zonder een pop blijft het een ‘kijkactiviteit’ waarin je mij vooral aan het werk ziet. Dat is  leuk om naar te kijken, maar spelen met een pop is iets wat je vooral leert door te gaan doen. In mijn cursussen sta je daar nooit alleen in en laat ik je een volgorde doorlopen die je helpt om echt aan de slag te gaan. Je hoeft het nu nog allemaal niet te kunnen, dat komt tijdens de cursus wel. Dat beloof ik je.

Wat  handig is om in de buurt te hebben als je gaat oefenen is een spiegel en/of de camera van je smartphone, daarin zie je hoe jouw pop precies overkomt. Let tijdens het oefenen met een spiegel vooral op je pop en niet op jezelf want jouw publiek doet dat ook niet, die ziet ook vooral de pop.

En natuurlijk een internetverbinding want anders kun je niet online en offline is de cursus niet beschikbaar.

De cursus is het best te bekijken en te volgen via een pc of tablet. Hoe kleiner het apparaat is, hoe kleiner het scherm en hoe meer  je moet scrollen om bijvoorbeeld de oefeningen in de les te bekijken.

Bedenk ook dat de lessen bedoeld zijn om samen met je pop te doen, om tijdens het kijken mee te doen met de voorbeelden en dat je je handen dus vrij moet hebben. Wanneer je ervoor kiest de lessen via een tablet (of mobiel) te volgen, zet het apparaat dan ergens op zodat je je handen vrij hebt. Daar leer je het meest van.

Om in te loggen heb je een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Die maak je aan tijdens de inschrijving.

Je kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via jouw accountpagina: https://pedagogischehandpop.nl/my-account/ 

Op jouw accountpagina. Log in via mijn account, op deze pagina kun je je voortgang volgen en zie je voor welke cursus(sen) je ingeschreven bent. Als je op de cursus klikt, zie je waar je gebleven bent en kun je verder gaan.

Wanneer je via je profiel op jouw cursus hebt geklikt kom je in de cursuspagina terecht. Die ziet er zo uit:

Op de cursuspagina zie je ook een overzicht van alle lessen van de cursus. Bij sommige lessen zie je dit:

Dit betekent dat de les bestaat uit meerdere onderdelen. Als je er op klikt, zie je dit:

De lessen staan in de juiste volgorde voor je klaar.

Als je klaar bent met een les, vink je hem onderin af:

Het bolletje voor de les kleurt oranje in je lessenoverzicht:

Maar er gebeurt nog meer want ook de voortgangsbalk kleurt oranje:

De voortgangsbalk laat zien hoe ver je bent in de cursus.

(N.B. De voorbeelden die ik je hier laat zien zijn gemaakt voordat we de kleuren van onze site veranderden. De website zelf is niet veranderd)

Wil je een video delen? Maak dan een eigen YouTube kanaal aan.

In de basiscursussen voor de kinderopvang, het onderwijs, de hulpverlening en zorg hoef je geen video’s in te leveren om je voortgang te beoordelen.

In de cursus “Breng je pop tot leven in 10 stappen” en “Laat de handpop voor je werken” kun je, als je dat wilt, wel video’s opnemen en delen. De plek waar je de video”s plaatst, zijn de besloten Facebookgroepen bij je cursus.

Wil je jouw video niet in de Facebookgroep plaatsen, ben je een deelnemer van een andere cursus en wil je een video delen zodat ik daar op kan reageren? Plaats je video dan op jouw eigen YouTube kanaal en stuur me de link van jouw video toe. Ik open geen video’s die via de mail of Whatsapp worden verstuurd.  

Hoe maak ik een YouTube kanaal?

YouTube is het meest bekende platform en daar kun je gratis gebruik van maken. Het enige wat je nodig hebt, is een Google account. Ook dat is, als je het nog niet hebt, gratis aan te maken. Schiet niet in de stress bij de woordjes YouTube-account, want iets op YouTube zetten, maakt je niet op slag wereldberoemd of voor iedereen vindbaar (was het maar waar). De video’s die je op YouTube zet, hoeven niet gedeeld te worden met de hele wereld, dat bepaal je zelf. Hoe je dat doet, laat ik je in de volgende vraag zien. Nu geef ik je alleen de link naar een uitleg hoe je een YouTube account aanmaakt, dit is ‘m

Hoe upload je een video?

Dat wordt in hier uitgelegd. Voor deze cursus draait het alleen om de link die YouTube aan elke video mee geeft. Je hoeft dus niets te doen met zoekwoorden, beschrijvingen en mag ook een hartstikke vage titel meegeven.

Hoe deel je een video met enkele mensen?

Ik laat het je hier zien

Onderaan elke les en bij elk lesonderdeel staat een knop waarmee je de les afvinkt.

Als je een les hebt afgevinkt, blijft hij beschikbaar. Je kunt hem dus steeds opnieuw bekijken als je dat wilt.

Ja, er is een digitaal notitieboek aanwezig. Je kunt tijdens de lessen aantekeningen maken en ze opslaan als een Word-document.

Helemaal onderaan deze pagina staat een link naar Helen. Stuur haar even een mail dan zorgt ze dat het opgelost wordt.

 

Drie jaar. Dat gaat in op het moment dat je een account aanmaakt.

Een maand voordat jouw toegang afloopt, ontvang je een mail als reminder zodat je nog ruim de tijd hebt om de lessen af te ronden en eventuele  aantekeningen op je eigen computer op te slaan.

Na 3 jaar heb je geen toegang meer tot de lessen en wordt jouw account volledig gewist.

Bij de online basiscursussen is er na afloop van de cursussen direct een deelnamecertificaat beschikbaar. 

Dat kun je downloaden via jouw accountpagina:

 

O jee, dan heb je ook geen antwoord gevonden dus. Stuur je vraag even naar helen@helenmeurs.com, dan kom ik bij je terug met een antwoord.

Scroll naar boven