Wat is het verschil tussen de basiscursussen?

Ik bied 4 basiscursussen aan en leg je hier het verschil uit zodat je kunt bepalen welke cursus het best bij jou past. Heb je daar nog vragen over? Stuur dan gerust een mail naar helen@helenmeurs.com zodat ik je kan helpen de beste keuze te maken.

Deze 3 basiscursussen zijn in 2017 opgenomen. Het zijn de eerste cursussen die ik maakte. Ze zijn opgenomen in de tijd dat ik eigenaar was van handpop.nl en vooral met menspoppen werkte. Deze drie cursussen zijn in de basis hetzelfde en hebben kleine verschillen m.b.t. de leeftijdsgroep waarmee gewerkt wordt (jonge- en oudere kinderen) en de werkvorm (groep, groepjes, of individueel). In deze cursussen draait het vooral om de techniek van het spelen, het introduceren van de pop en het werken met attributen en materialen om jouw pop in te passen in je programma.

De basiscursussen uit 2017 zijn prima cursussen en hebben veel mensen op weg geholpen met hun pop.

Waarom ontstond dan toch de cursus “Laat de handpop voor je werken“?

Na 2017 heb ik niet stilgezeten en ben ik steeds dieper in de kern van de handpop als hulpmiddel gedoken. Ik heb gekeken naar de mensen die het in de praktijk niet lukte om de pop in te zetten, ondanks training en heb dat naast mijn eigen manier van denken over de handpop en kijken naar kinderen gelegd. Waar zaten de verschillen? Wat deed ik anders? Ik ontdekte dat m.n. mijn ‘babbelmethode’ een groot verschil maakte, maar ook mijn bewustzijn over de verschillende rollen die je hebt als je met de pop speelt èn dat het kind bij mij altijd centraal staat.

Na het ontwikkelen van de opleiding tot handpopcoach, had ik behoefte aan een nieuwe basiscursus, eentje waarin al het goede van de basiscursussen uit 2017 terug kwam, maar waar ook alle nieuwe inzichten in verwerkt zouden zijn. Dat werd “Laat de handpop voor je werken”.

Wat ik daarin losgelaten heb, is het denken in verschillende werkvelden. De pop als hulpmiddel is in alle werkvelden hetzelfde, je hebt overal dezelfde vaardigheden nodig, het verschil zit in de toepassing. In de onderwerpen die de pop kiest, in de activiteiten die hij doet.

In “Laat de handpop voor je werken” werk ik niet meer alleen met een menspop, maar gebruik ik verschillende typen handpop om te laten zien dat al deze typen mogelijkheden hebben.

Wat biedt welke cursus je?

Scroll naar boven